“Jangan kata saya tak update” – Luahan Hati Izara Aishah

Sharing is caring!

Baru sahaja selesai bergelar isteri kepada anak Dato K iaitu Adib, pelakon cantik Izara Aishah telah membuat satu pendedahan yang agak mengejutkan.

Namun pendedahan ini berkaitan kerjayanya sebagai seorang pelakon.

Loading...

Menerusi satu tweet, pelakon jelita Izara Aishah mendedahkan ada syarikat produksi yang tidak mahu mengambil dirinya berlakon hanya kerana dia tidak bergitu aktif di laman media sosial seperti Instagram, Facebook dan Twitter.

Ini sememangnya sedang berlaku di industri hiburan tanah air apabila laman media sosial turut menjadi ukuran seseorang artis.

Ini luahan Izara Aishah:

Ada yang tak terima saya berlakon kerana TAK SELALU UPDATE SOCIAL MEDIA. Baru tau sekarang bakat dan commitment yang sepatutnya diberi sebagai PELAKON dah tak penting.

Jangan nak kata I don’t update. I always update about work. Jarang about my personal life. Hampa mau yang personal tu keeennn . okay rahhhhh.. bagi blajar slow-slow ya. I’m old fashioned I don’t really like to pegang phone all the time I got so much to do honestly

Loading...

Pendedahan Izara Aishah ini membuatkan para followernya kecewa kerana merasakan bakat Izara amat hebat dan rugi kerana dia jarang keluar TV.

Peminatnya memberi reaksi terkejut dengan pendedahan Izara Aishah itu dan menganggap aktif di media sosial sebagai kriteria utama untuk diambil berlakon sebagai sesuatu yang amat mengarut.

Tetapi ada juga yang mencadangkan pihak produksi berbuat demikian untuk mendapatkan publisiti percuma jika Izara Aishah berlakon dalam drama atau filem mereka — kedekut duit untuk promosi?

Ini antara respon para followernya:

Antara logik kenapa diorg tak nak ambil adalah sebab diorang nak buat advertising free. Bila pelakon tu ramai followers. Dia update secara tak langsung dah buat marketing.”

Aku rasa mungkin sebab socmed sekarang platform untuk promosi filem atau drama tu”

Mungkin sebab Izara jarag promote drama dia orang. Sebab tu dorang tak nak bagi job, sebab Izara kurang berinteraksi dengan peminat. Kadang-kadang tertunggu tunggu drama or filem Izara. Sayang ada bakat dan pakej, tapi jarang keluar TV. Sepatutnya Izara yang berlakon drama 100 episod pukul 6 petang tu”

Itulah komen dari orang ramai tentang hal ini. Ramai mengatakan seeloknya pihak produksi lebih mengutamakan bakat seseorang pelakon itu berbanding hanya melihat sosial media sahaja.

Sumber: Twitter Izara / Rotikaya

“Jangan Bandingkan Anak Kami” – Nad Zainal Mohon Netizen Hentikan Kecaman

Loading...

PELAKON Nad Zainal meminta netizen menghentikan amalan mengecam dan membandingkan anak-anak selebriti di laman sosial kerana ia budaya yang tidak sepatutnya berlaku.

Nad, 27, berkata, adalah tidak wajar mengkritik kehidupan anak-anak kecil itu di laman sosial kerana masing-masing mempunyai tahap tumbesaran berbeza.

“Pengguna alam maya seharusnya bijak dan tidak menjadikan media sosial sebagai laman untuk mengutuk anak-anak artis.

“Kita kena tahu yang setiap kanak-kanak mempunyai tumbesaran berbeza dan tidak sepatutnya netizen menghina anak tersebut.

Nad berharap netizen menggunakan laman sosial dengan bijak. Foto: Norafifi Ehsan / The Star.

“Mungkin ada bayi yang lambat sedikit atau boleh jadi terlalu aktif, cara mereka membesar berbeza dan tak semuanya sama,” katanya kepada mStar Online.

Nad diminta mengulas mengenai sikap sesetengah pengguna alam maya yang sering meninggalkan komen negatif terhadap anak artis di laman sosial.

Sementara itu, Nad berkata dia hanya akan berkongsi apa yang dirasakan perlu sahaja tentang anaknya, Fahad Ibrahim Muhammad Faliq yang kini berusia setahun.

Nad dan suami ada cara tersendiri dalam membesarkan anak mereka.

Pelakon drama Jurnal Suraya ini mengakui bimbang jika ada kritikan yang ditinggalkan di laman itu membuatkan dia terasa hati.

“Saya hanya akan muat naik apa yang dirasakan perlu sahaja kerana tak mahu baca komen-komen menyakitkan hati.

“Ada sahaja yang tak kena di mata mereka untuk dijadikan bahan kecaman di laman sosial. Saya pun tak faham perangai orang macam ini” katanya.

Nad Zainal kembali aktif sebagai pelakon.

Menyentuh mengenai kerjaya, Nad berkata suaminya, Muhammad Faliq Amirudin, 28, tidak menghalangnya untuk kembali aktif sebagai pelakon.

“Suami izinkan saya untuk kembali aktif berlakon dan menerima apa sahaja tawaran sesuai dengan saya.

“Bagaimanapun, saya sendiri kena tahu batas-batas sebagai seorang isteri dan tiada masalah mengenai perkara itu,” katanya yang mengimpikan membawa watak seorang wanita psiko.

Nad atau nama sebenar Farah Nadia Zainal Abidin berkahwin dengan Faliq pada 18 Disember 2016.

Sumber : mstar

WOW!!! Inilah Antara 5 Artis Terkaya di Malaysia. Yang Last Tu Paling Tak Sangka !!

Statistik mendapati kelima-lima wanita ini semuanya belum berkahwin tapi dah kaya raya. Atleast 1juta mesti ada dalam akaun bank dorang. Melalui sudut nyanyi, model dan lakonan, mereka mengaut keuntungan hampir jutaan ringgit hasil daripada promosi yang mereka lakukan.

Investor pon mengakui bahawa promosi yang dilakukan oleh 5 artis ini sangat memberi pulangan yang lumayan pada produk mereka dan menguntungkan. Nama besar yang dimaksudkan adalah Najwa Latif , Neelofa, Soo Wincci, Shila Amzah dan Yuna.

Yuna

Rakaman “Shine Your Way” bersama Owl City. menjadi Duta pada syarikat kamera Canon, alat telekomunikasi Samsung Galaxy Note, Maybank, Astro, KakaoTalk, Malaysia Airlines dan kecantikan Olay. Kekayaan beliau juga ditambah lagi dengan konsert Yuna di Istana Budaya yang mendapat sambutan hangat penggemar seni muzik.

Soo Wincci

Dianggarkan berpendapatan RM1.5 juta setahun. Dilantik sebagai duta Samsung LED, dan juga duta produk Avon dan kasut XES. Negara taiwan juga turun mengundang beliau untuk melakukan persembahan pentas di sana.

Shila Hamzah

Anak kepada ND Lala ini menempah nama sebagai yang terkaya apabila mengikat kontrak selama 6 tahun bersama Shanghai Media Group bernilai RM5 juta dan berpendapatan RM2.5 juta setahun. Shila juga mengikat kontrak sebagai duta produk Safi Balqis dan duta Persahabatan Malaysia China dan duta 1Malaysia

Neelofa

Walaupun sudah berhijab, beliau masih dilabel sebagai artis yang kaya di Malaysia dan dijangka berpendapatan RM1 juta setahun. Neelofa adalah duta bagi produk LINE, Avon, Petronas, Fashion Valet, tilam King Koil dan lain-lain. Selain itu Neelofa turut mengeluarkan produk kecantikannya sendiri dan mempunyai keuntungan yang tinggi

Najwa Latif

Walaupun lagunya ‘kosong-kosongggg’ , tapi duitnya tak kosong. Artist muda Muka Buku ini juga tak kurang kayanya apabila dianggarkan mencapai pendapatan RM1 juta setahun. Najwa adalah duta UNITAR dan memenangi pelbagai anugerah di Malaysia selain membuat persembahan pentas yang besar yang menjadikan beliau ternama dan Kaya

Sumber : theviralsite.blogspot.my

Sharing is caring!

Loading...